Lammstek
Urbenad lammstek är vanligast. Smaksätt med örter och vitlök för en klassisk smakupplevelse.
Lamm

Lammstek

40
Marmorering
50
Mörhet
Lamm

Klassikern som du med fördel placerar mitt på bordet – Lammsteken. Skär den i skivor och vi kan garantera en saftig och god lyckoträff för hela sällskapet. Går att stycka anatomiskt, i olika muskler.

Rare
58 °C
Medium
60 °C
Well done
70 °C
Urbenad lammstek är vanligast. Smaksätt med örter och vitlök för en klassisk smakupplevelse.

Gryta | Tillagning & Tips | Köttguiden

Tärna lammsteken och använd som grytbitar eller laga hela steken som en grytstek.

Läs mer

Kött i ugn | Tillagning & Tips | Köttguiden

En klassisk stek i ugn. Perfekt festmat för många.

Läs mer

Steka kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Sågade skivor av lammstek steks i panna. Krydda gärna med vitlök och örter.

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Lammstek i alla dess former kan grillas. Hel, skivad, tärnad eller detaljerna för sig.

Läs mer

Teknik

ENKLA KNEP FÖR STEKEN

lamm sousvide 1
video

Lammstek Sous Vide

Ett av de bättre sätten att få till en perfekt lammstek är att tillaga den Sous Vide. Då kan du inte misslyckas med innetemperaturen

film14 lammstek grill rok
video

Så Grillar du lammsteken indirekt

Lammstek passar jättebra att grilla med indirekt grillmetod. Här får du alla tips och trix du behöver för att grilla stekar och större köttstycken på grillen.

recept

Gremolata

Hacka persiljan och riv vitlöken med microplane. Riv citronskalet och pressa ner saften. Salta ganska riktligt och vrid många varm med pepparkvarnen. Tillsätt olivoljan. Snåla ej. Gremolatan blir väldigt god att pensla kött med under grillningen.

 

1dl Bladpersilja, finskurenca

1st stor citron, skalet och saften

2st vitlöksklyftor, rivna

2-3msk Jungfruolivolja

Havsalt

Svartpeppar, nymald

lammstek

ATT LAGA GOTT FÖR MÅNGA

Vill man laga mat till många är hel stek med ben helt rätt val. Gnid in hela steken med salt och peppar samt de kryddor och örter som du gillar. Rosmarin, timjan, mynta och persilja är gott liksom vitlök. Ringla olivolja över och ställ i ugn på ca 150 grader. Stek till en innertemp på mellan 58 och 68 grader beroende på önskad färg. Lammsteken är tålig och behåller saftigheten även i högre temperaturer. Steken kan med fördel också gnidas in i rikligt med salt eftersom salt och lamm är en mycket lyckad kombination.

recept

Vill du har mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Till receptsidan
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
bonden 2