Kalvhögrev
Högrev på kalv är en oväntat prisvärd och mångsidig detalj.
Kalv

Kalvhögrev

65
Marmorering
40
Mörhet
Kalv

Kalvhögrev, som också kallas kalvrygg om den styckas med ben, sitter mellan entrecoten och halsen på kalven. En smakrik gryt- och raguklassiker, används oftast till dillkött eller kalops.

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C
Högrev på kalv är en oväntat prisvärd och mångsidig detalj.

Gryta | Tillagning & Tips | Köttguiden

Passar utmärkt i grytor som dillkött och kalvfrikassé.

Läs mer

Kött i ugn | Tillagning & Tips | Köttguiden

Blir en utmärkt stek. Bind upp högreven för bättre form och jämn stekning. Fungerar utmärkt att lågtemperera eller köras sousvide. Blir otroligt mör.

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Satsa på tjocka skivor och grilla ungefär som entrecote eller grilla över indirekt värme.

Läs mer

Teknik

ATT GRILLA KALVHÖGREV

Bra är om den mörats någon vecka eftersom slaktåldern kan skilja på några månader. Spana efter ett ljust och fast kött. 

INFO & INSPO

HÖGREV PÅ KALV & KLASSIKERN DILLKÖTT OCH BEN

Dillkött är en klassiker. Den har fått sin spridning tack vare Cajsa Warg (precis som så många andra traditionella svenska rätter). Dillköttet nämns romantiskt nog i en dikt av Anna Maria Lenngren och då låter det så här: "Pastorskans anrättning hon täckes beprisa, fann dillköttet läckert och ugnt." Ja, så skrev man ju på 1800-talet. Justdet, ben är också en riktig smakhöjare.
Om du vill ha mer smak på köttet, kolla efter en kalvhögrev med ben. Benet och dess märg ger din gryta eller ragu extra god och mustig smak.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante