Kalvbringa
Mörad Kalvbringa är mycket gott att lägga på grillen.
Kalv

Kalvbringa

50
Marmorering
10
Mörhet
Kalv

Kalvbringan är kalvens bröstkorg och är mörare än bringan från nöt. Bringan skärs fri från brosk, ben och hinnor. Kalvbringa kan sågas till kalvribs som är supergoda att grilla.

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
75 °C
Mörad Kalvbringa är mycket gott att lägga på grillen.

Gryta | Tillagning & Tips | Köttguiden

Passar bra i gryta eller som grytstek.

Läs mer

Kött i ugn | Tillagning & Tips | Köttguiden

Tillred på låg temperatur under lång tid.

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Mörad bringa blir en delikatess helgrilad eller i skivor.

Läs mer

Teknik

TILLAGNINGSTIPS FÖR BRINGAN

TIPS & TRICK

OM KALVBRINGAN

Kalvbringa var länge en klassisk styckningsdetalj med ben och sågades i bitar. Detaljen har efterhand benats ur för att man ska kunna använda de lite större musklerna i matlagningen. Även om kalv är ett ungt djur behöver bringan lång tillagningstid, där skiljer den sig lite från resten av kalvdelarna. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante