UTVALT AV BENNY

Vårt bästa lammkött


Styckmästarens lammkött

Vår styckmästare Benny Granqvist har varit i farten igen. Förutom fantastiska nötdetaljer har han nu handplockat våra finaste lammdetaljer och utökat sitt sortiment Styckmästarens Utvalda. När du väljer Styckmästarens lammkött får du alltid svenskt mört lammkött som är noga utvalt av Benny. Svårslaget!


 

Benny Granqvist portrait crop 01

"Lammkött av riktigt fin kvalitet som jag har handplockat”

- Benny Granqvist, Styckmästare Scan.

Vårt lammsortiment

Lammrostbiff

Portionsstor liten detalj som gärna bryns runt om och får gå klart i ugn. På grill, låt indirekt värme göra jobbet. Snåla inte med kryddorna, gå på...

Lammentrecote

Utvald entrecote av styckmästaren. Scan -alltid svenskt Lamm. Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn....

Lammstek

Styckmästarens utvalda lammstek. Lammsteken är en marmorerad och mör detalj. Den steks med fördel hel i ugn eller på grillen. Det går också att...

Lammracks

Snyggdetalj med attityd. Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött. Dela i små kotletter och stek en snabbmiddag. Krydda med vitlök, svartpepp...

Lammytterfilé

Enkel att tillaga, mör och god. Stek i ugn eller panna med citronhalva, vitlök och rosmarin. Magiskt gott och glöm allt som heter kofta! Härligt...

Kort Lammsadel

Här är en detalj ur Styckmästarens Utvalda Lammsortiment som går att variera i massor. Bena ur innan eller efter tillagning, så har du 2 ytterfilée...

Lammlägg

Baklägg av Styckmästarens utvalda Lamm. Behöver lite längre tillagningstid, fast densom väntar på nåt gott… God att bräsera i rödvin eller att sjud...

Helgrillad ortig lammstek med rostad farsk potatis och grillad sparris crop low res

LAMMENTRECÔTE

Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn. Satsa på Rosmarin som smaksättare!

LAMMROSTBIFF

Portionsstor detalj som gärna bryns runt om och får gå klart i ugn. På grill, låt indirekt värme göra jobbet. Snåla inte med kryddorna, gå på med smakrik rub.

LAMMSTEK

Lammstek är en utmärkt detalj att lågtemperera i ugnen. Smaksätt med salt, peppar, timjan, rosmarin och vitlök. Bryn, och tillaga i ugn på 90 grader tills du får en innetemperatur på 58 grader. Perfekt för söndagsmiddagen med hela tjocka släkten! (eller varför inte strunta i att bryna och istället slänga på grillen precis innan servering. Supergott!)

LAMMSADEL

Variation i massor! Bena ur innan eller efter tillagning, så har du 2 ytter­ léer och 2 inner­ léer. Örter, citronzest och brynt smör lyfter smaken.

LAMMYTTERFILÉ

Enkel att tillaga, mör och god. Stek i ugn eller panna med citronhalva, vitlök och rosmarin. Magiskt gott och glöm allt som heter kofta!

LAMMLÄGG

Mycket härlig detalj med som vi lägger mycket tid och kärlek på att putsa fina. Perfekt portionsstorlek. Lammläggen behöver lite längre tillagningstid, fast den som väntar på nåt gott… God att bräsera i rödvin eller att sjuda i tomatsås med örter och vitlök.

LAMMRACKS

Snygg detalj med attityd. Mycket fint frenchade! Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött. Dela i små kotletter och stek en snabbmiddag. Krydda med vitlök, svartpeppar och salt! Kanske en ört också.

lamm low res colder

LAMM BONANZA!

Svenskt lamm är ett mycket uppskatta kött att jobba med. Köttet är naturligt mört och saftigt med en fin smak. Här bjuder våra kockar på lite härlig lamminspiration.

RECEPT

Lammacka de Lyx

Lammstek kan man göra mycket smarriga saker med. Ett enkelt och gott tips är att servera den i tunna skivor på ett krispigt levain. Servera med en sauté (finare ord för gott ihopkok) på rökt rapsgrissida eller rökt sidfläsk, salladslök och svamp. Toppa med sky/lammfond och riv över lite permesan och du är hemma!

RECEPT

Lammburgare på Rostbiff

Varför inte bjuda på en härlig lammburgare på grillad rostbiff! Skiva upp och servera i briochebröd tillsammans med chilipicklad gurka, pico de gallo (= en härlig salsa på hackade tomater, gul lök, koriander, finhackad chilifrukt, limejuice och salt), majjo och hackad silverlök. Sååå gott!

lamm sous vide crop low res
RECEPT

Lammracks Sous Vide

Souce Vide är en grym metod att tillaga kött på!
Namnet souce vide kommer från franskan och betyder "under vakuum".
Metoden innebär att man tillagar köttet i en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad.
Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur.
Lägg dina lammracks i påsen tillsammans med brynt smör, krossad vitlök, rosmarin, timjan och citroncezt (rivet citronskal).
Krydda med salt och peppar och låt gå i 3 timmar på 57,5 grader (viktigt!). Välj själv om du vill bryna dina racks innan du soue vidar eller efteråt.
Servera med grillade kronärtskockor, brynt smör och mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och finstrimlad persilja samt citronzest.
Du kommer garanterat samla pluspoäng från dina middagsgäster.