Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Julskinka rimmad
En Julskinka att tillaga genom kokning eller ugnsbakning. Med Svensk Rapsgris får du ett saftigt, mört och smakrikt kött. Unik svensk råvara där våra grisar har fått raps i sitt foder. Det ger en förändrad fettsammansättning med hög andel omättat och fleromättat fett. Scan Rapsgris kommer enbart från utvalda svenska gårdar.
Innehåll
INGREDIENSER: Skinka 90%, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.
Näringsvärde per 100g
- Energi 550 kJ / 130 kcal
- Fett 4,5 g
- Varav mättat fett 1,5 g
- Kolhydrater 1 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 22 g
- Salt 2,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 668089
Vikt: 3 325 g
GTIN: 2320808900004
Produktdata
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Ugnsbakad i 125°C eller 175°C : Skölj hastigt i kallt vatten. Svep in skinkan i aluminiumfolie om den ska ugnsbakas i 175°C. Folie behövs inte vid tillagning i 125°C. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Ta ut skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl tillagad. Häll av skyn och kyl ner direkt om den ska användas till t ex doppspad. Ta bort svålen. Koka: Skölj hastigt i kallt vatten. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta med termometern väl synlig. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp, sänk värmen. Skinkan ska sjuda under lock på svag värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl kokt. Ta bort nätet och svålen. Kyl ner spadet. Kan användas till doppspad eller sås. GRILJERA: Blanda sedan 1 ägg med 2 msk senap. Pensla blandningen på skinkan. Strö över ströbröd. Stick ev in hela kryddnejlikor i skinkan. Griljera skinkan i ugn 225° C i 10–15 min tills den fått fin färg. Låt skinkan kallna snabbt.