Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Ízletes Kabanoss
Izletes Kabanoss är en kryddstark varmrökt korv med smak av paprika, cayennepeppar, vitlök och kummin. Korven har en lite mer grovmald struktur och hög kötthalt, 90 %. Våra korvar innehåller bara svenskt kött från våra gårdar. Denna korv är fri från gluten, laktos, ägg-, soja-, mjölk- och ärtprotein
Innehåll
INGREDIENSER: Svenskt griskött (90%), potatismjöl, salt, socker, lök, kryddor (paprika, kummin, vitlök), kryddextrakter (cayenne, muskotnöt, kummin), konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E300, grisfjälster, rökarom framställd av lönn och bok.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 200 kJ / 280 kcal
- Fett 24 g
- Varav mättat fett 9,8 g
- Kolhydrater 3 g
- Varav sockerarter 0,5 g
- Protein 14 g
- Salt 1,9 g
Allergener
- Gluten Nej
- Laktos Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Ärtprotein Nej
- Senap Nej
Teknisk data
Artnr: 601947
Vikt: 240 g
GTIN: 7300201948006
Produktdata
Svensk köttråvara
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Skär gärna några snitt i korven före tillagning. Grilla korvarna 5-10 cm över glöd eller het värme på gasolgrill ca 8-12 minuter. Vänd några gånger under grillningen. Stek i stekpanna i lite matfett på medelvärme ca 8-12 min. Vänd korven under stekningen. Värm korven i mikro 700W ca 1-2 min Låt vila någon minut innan servering så värmen fördelar sig.