Mörad Rostas
Scan

Mörad Rostas

Mörad rostas från vårt Omsorgsfullt utvalt-sortiment är ett riktigt mört och smakrikt kött. Vi har med kunskap och omsorg valt ut de finaste kvalitetsdjuren som är grunden till en riktigt god och mörad rostas. Rostas är en del av rostbiffen och angränsar till ryggbiffen och filén. Köttet är mycket mört och gott med en svag marmorering. Mörad rostas är en utmärkt ersättare till den klassiska oxfilén, eftersom den är en av de möraste delarna av nötdjuret. Alla våra produkter är framställda från svenska djur på våra svenska gårdar.

  • Svenska flaggan
  • Kött från Sverige

Näringsvärde per 100g

  • Energi 500 kJ / 130 kcal
  • Fett 3,2 g
  • Varav mättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Varav sockerarter 0 g
  • Protein 23 g
  • Salt 0,2 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Laktos Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Ärtprotein Nej
  • Senap Nej

Teknisk data

Artnr: 491327

Vikt: 240 g

GTIN: 2320132800001

Produktdata

Ursprungsland: Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Tillagning

Medium rare Stek i stekpanna med en neutral olja på högsta effekt ca 10 sek och sänk sedan värmen till 2/3 av effekten. Stek i 3 min och tillsätt 1 msk smör, vänd och stek ytterligare 2,5 min beroende på storlek. Ös gärna med stekfettet under stekningen så värmen kommer från alla håll ungefär som ugnsvärme. Låt vila ca 2-3 min. Medium Stek i stekpanna med en neutral olja på högsta effekt ca 10 sek och sänk sedan värmen till 2/3 av effekten. Stek i 3-3,5 min och tillsätt 1 msk smör, vänd och stek ytterligare 3-4 min beroende på storlek. Ös gärna med stekfettet under stekningen så värmen kommer från alla håll ungefär som ugnsvärme. Låt vila ca 2-3 min. Servera gärna med en god pepparsås och potatisgratäng.