Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Styckmästarens Ryggbiff
Styckmästarens Utvalda Ryggbiff är mörad i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Ryggbiff är perfekt att grilla, steka eller strimla till en biff Stroganoff. För den bästa smakupplevelsen temperera köttet innan tillagning och efter tillagning låt vila ca 10 min innan servering. Njut sedan av en klassisk köttdetalj!
Innehåll
Ingredienser: Svensk Ryggbiff
Näringsvärde per 100g
- Energi 700 kJ / 160 kcal
- Fett 9,3 g
- Varav mättat fett 4,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 23 g
- Salt 0 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 490686
Vikt: 400 g
GTIN: 2320068700000
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Stek i olja på hög värme i cirka 4,5 minuter på var sida. Sänk värmen och stek färdig med lite smör för smakens skull till önskat stekgrad.
Bra att veta
Biffen, biffraden eller biffstocken sitter längs med nötkreaturets ryggrad. Man delar in biffstocken i lång och kort där en lång biffstock också inkluderar rostbiffen. Om biffstocken sågas i skivor med filén blir det T-bensstek eller dubbelbiff. Sågas den med ben utan filé kallas det för klubbstek eller enkelbiff. Urbenad biffstock kallas ryggbiff eller utskuren biff och det är så den oftast säljs i butik.
