Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden


Styckmästarens Grillsteak
Art nr: 490130
Scan Styckmästarens Utvalda grillsteak är för dig som gillar att grilla nötkött. En stor skiva av bakdelskött, fransyska, som fått möra i 18 dagar innan packning, ger en härlig matupplevelse. Vår styckmästare Bennys egen favorit.
Innehåll
Ingredienser: skivad Fransyska av svenskt nötkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 483 kJ / 116 kcal
- Fett 3,5 g
- Varav mättat fett 1,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 21 g
- Salt 0,17 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 490130
Vikt: 350 g
GTIN: 2320060000009
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Torka av köttet och krydda med det du gillar bäst, salt och peppar räcker långt. Lägg Grillsteaken på grillgallret direkt över glöd. Vänd för att få fin yta på båda sidorna. Lägg sedan på indirekt värme och låt gå klar. Följ temperaturguiden på förpackning eller läs mer på scan.se
Bra att veta
Fransyskan är en stor, rund detalj från nötdjurets rygg- och magparti. Fransyskan består av fyra olika muskler och kan styckas ner anatomiskt eller delas rakt av till mindre stekar. I butik hittar du sällan hel fransyska eftersom det är en ganska stor detalj. Oftast är den då delad i mindre bitar.
