Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Wallenbergare
WALLENBERGARE MED TRADITION Den rikt smakande klassiska och omtyckta rätten med kalvfärs och grädde. Lite komplicerad att få till, men vi har gjort det lätt för dig. Serveras gärna med lingon, gröna ärtor, brynt smör och så klart potatismos. Stek på wallenbergarna med en generös klick smör.
Innehåll
Ingredienser:Kalvkött* (46%), GRÄDDE, ströbröd (VETEMJÖL, vatten, salt, jäst), vatten, VETEMJÖL, salt, naturlig arom, druvsocker. *Fött, uppfött och slaktat i Sverige.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 000 kJ / 240 kcal
- Fett 15 g
- Varav mättat fett 9 g
- Kolhydrater 13,6 g
- Varav sockerarter 0,6 g
- Protein 11,5 g
- Salt 1,5 g
Allergener
- Gluten Ja
- Mjölk Ja
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 299222
Vikt: 480 g
GTIN: 7300299222002
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FRYSVARA: Ska förvaras vid -18°C eller kallare.
Tillagning
Stek i lite matfett på medelvärme, vänd då och då för en gyllenbrun och krispig stekyta. ca tid 15 minuter. Wallenbergare är en rå produkt och skall tillagas direkt från frysen.