Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Kalvschnitzel
SCHNITZEL – EN SVENSK ÖSTERRIKARE En fin schnitzel av kalvkött som vi har panerat och kryddat med en generös nypa salt. Servera på klassiskt svenskt vis med kapris, citron och lite friterad persilja. Stek schnitzeln på medelvärme i rikligt med smör tills den får en fin gyllene stekyta.
Innehåll
Ingredienser:Kalvkött* (78%), ströbröd (VETEMJÖL, vatten, salt, jäst), vatten, VETEMJÖL, salt, druvsocker. *Fött, uppfött och slaktat i Sverige.
Näringsvärde per 100g
- Energi 700 kJ / 170 kcal
- Fett 7 g
- Varav mättat fett 3,6 g
- Kolhydrater 10 g
- Varav sockerarter 0,6 g
- Protein 17 g
- Salt 1,3 g
Allergener
- Gluten Ja
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 298959
Vikt: 400 g
GTIN: 7300298959008
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FRYSVARA: Ska förvaras vid -18°C eller kallare.
Tillagning
Stek i matfett på medelvärme ca 8 minuter vänd då och då så schnitzeln får en fin gyllenbrun stekyta.