I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
Innehåll
INGREDIENSER: Svenskt gris kött (66%), vatten, OST*( 11 %), STRÖBRÖD (med VETEMJÖL), VETEMJÖL, VASSLEPULVER, salt, cayennepeppar, persilja, aromer, kryddor, antioxidationsmedel, citronsyra, kryddextrakt rosmarin. *Ursprung Sverige.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 050 kJ / 250 kcal
- Fett 18 g
- Varav mättat fett 8 g
- Kolhydrater 9 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 14 g
- Salt 1,4 g
Allergener
- Gluten Ja
- Mjölk Ja
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 298734
Vikt: 800 g
GTIN: 7300298734001
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FRYSVARA: Ska förvaras vid -18°C eller kallare.
Tillagning
Sätt plattan på medelvärme. Lägg lite matfett i en kall stekpanna och hetta upp. Lägg i schnitzlarna när fettet är gyllenbrunt och har slutat bubbla. Stek schnitzeln i en minut innan den vänds. Stek sammanlagt 4 minuter per sida. SERVERINGSTIPS: Skivad citron med ansjovis och kapris. Servera med kokta sockerärtor och kokt potatis. Servera schnitzeln med rotfruktspytt överströdd med hackade färska örtkryddor.