Korv med bröd & chorizocrust, potatiscreme och syltad

Korv med bröd & chorizocrust, potatiscreme och syltad

KokaSteka
Ingredienser

Korv med bröd

  • 8 st korvar
  • 8 st bröd

Chorizocrust

  • 200 g rå chorizo
  • 1 dl olja

Potatiscréme

  • 200 g mandelpotatis
  • oljan från korven
  • ca 2 dl mjölk
  • skal av 2 citroner
  • 2 tsk rökt paprikapulver

Syltad chili

  • 4 st röda chilis
  • 4 msk ättika
  • 8 msk socker
  • 8 msk vatten
Gör så här Korv med bröd:
Koka korven och värm bröden som vanligt

Chorizocrust:
Drag skinnet av korven. Skär ned den i mindre bitar. Sjud korven försiktigt i oljan, i ca 20 minuter, så att man får ut alla smaker. Häll sedan av oljan och spara till potatiskrämen. Torka korven torr och hacka den fint. Stek den sedan frasig i en torr stekpanna. Låt torka på papper.


Potatiscréme:
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av och låt den ånga helt torr. Passera potatisen och blanda med mjölk och chorizooljan. Tillsätt rivet citronskal och paprikan. Smaka av med salt.


Syltad chili:
Skiva chilin i tunna ringar. Förväll chilin och spola av den, så att du får ned styrkan. Koka sedan upp samtliga ingredienser och låt chilin svalna i lagen.


Avslutning:
Toppa varmkorven med potatiskräm, chorizocrust och syltad chili.