Konfiterad fläsksida med syltad rödkål

Konfiterad fläsksida med syltad rödkål

Ungssteka
Ingredienser
  • 2 kg Scan fläsksida m svål
  • 1-2 l fett
  • 1 gul lök, klyftad
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 bit ingefära, krossad
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk Five spice-krydda
  • ½ msk vitpeppar, nymalen
  • 1 ½ msk salt
  • 1 sats syltad rödkål, se recept

Syltad rödkål

  • 2 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • ½ dl syltad ingefära, krossad
  • 2 stjärnanis
  • ½ huvud rödkål, tunnstrimlad
  • 1 silverlök, tunt klyftad
Gör så här Gör så här: Fyll halva ugnsfasta formen med fett. Lägg i sidan med svål nedåt och fyll på mer grönsaker. Täck med smörpapper och sedan med folie. Sätt in i ugn på 70° i 10 timmar. Ställ åt sidan och låt svalna i sitt eget fett, med tryck. Ta sidan ur formen och skär i långa "stavar", ca 5-6 cm breda. Krydda med ingefära, five spice, vitpeppar och salt på köttsidorna - men inte på svålsidan. Stek dem sedan försiktigt i lite fett med svålsidan nedåt tills den blir krispig och sedan runt om på kanterna. Skiva tunt och servera ljumma eller kalla med syltad rödkål. Syltad rödkål: Gör så här Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Ställ åt sidan och lägg i ingefära och stjärnanis. Låt svalna. Lägg i rödkål och silverlök. Låt dra i kylen 2-3 timmar innan den serveras.