Grillade färsspett med gul potatis- och blomkålssallad

Grillade färsspett med gul potatis- och blomkålssallad

Grilla För 10 personer
Ingredienser
  • 10-20 Scan Nötfärsspett à 100 g
  • 2 kg färskpotatis
  • 1,5 msk spiskummin
  • 1 msk gurkmeja
  • 1,5 msk senapsfrö
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 citron, juicen
  • 5 st sticklökar
Gör så här 1. Koka potatisen i saltat vatten.

2. Rosta spiskumminen i en panna. Häll i olivoljan, gurkmeja och senapsfrö, rör runt och låt svalna. Tillsätt sedan ingefära och citronjuice.

3. Dela potatisen och lägg den i en bunke. Häll över oljan och vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar.

4. Grilla spetten i ca 10 minuter. Vänd då och då.