Kycklingleverterrin med fläsklägg och valnötter

Kycklingleverterrin med fläsklägg och valnötter

Koka För 20 personer
Ingredienser
  • 200 g Scan Fläsklägg, sous vide
  • 500 g Kycklinglever, sköljd och rensad
  • 500 g Smör
  • 2 msk Portvin
  • 2 msk Konjak
  • 1 tsk Slat
  • 1 krm Svartpeppar
Gör så här 1. Klä en terrinform med plastfilm. 2. Koka upp smöret i en vid kastrull. 3. Tillsätt portvin och konjak. Ta av kastrullen från plattan och lägg i kycklinglevern. Rör runt. Den ska vara lite rosa i mitten. 4. Mixa alltsammans i en kannmixer till en slät fin kräm. Tillsätt salt och peppar. 5. Häll upp i en bunke och tillsätt valnötter samt tärnad fläsklägg. 6. Slå därefter genast upp i den plastklädda formen och täck med plast upptill. 7. Ställ kallt över natten. 8. Vid servering; Skär upp terrinen i ca 1 cm tjocka skivor med en varm kniv och lägg på en skiva nyrostad kavring. Toppa med en god körsbärsmarmelad och drick en iskall glögg därtill.