Rimmad fläsklägg med syrlig äppel- och brysselkålssallad

Rimmad fläsklägg med syrlig äppel- och brysselkålssallad

KokaUngssteka För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan Fläsklägg, sous vide

Äppel- och brysselkålsallad

  • 600 g Brysselkål, färsk
  • 80 g Purjolök, det görna
  • 1 msk Senap
  • 1 st Citron, rivet skal och saft
  • 0,5 dl Kallpressad rapsolja
  • 0,5 dl Russin
  • 2 st Röda äpplen, skivade
  • 0,5 dl Valnötter, krossade
  • 1 dl Körvel, plockad

Rotmosstomp

  • 1 kg Kålrötter i bitar
  • 1 kg Potatis, i bitar
  • 750 g Morot, i bitar
  • 1,5 tsk Ingefära, mald
  • 100 g Smör
  • 0,5 dl Crème fraiche
Gör så här 1. Ansa och koka brysselkålen i ca 8 minuter i lättsaltat vatten. Kyl därefter ner den. Mixa purjolök, senap och citron, droppa i rapsoljan. Blanda brysselkål, russin, äpple och krossade valnötter med purjolöksdressingen. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med körveln. 2. Koka kålrot och morot i ca 30 minuter i saltat vatten. Tillsätt potatisen och koka allt mjukt. Häll av och spara lite kokspad. Stöt rotfrukterna och tillsätt ingefära, smör och créme fraiche. Späd med kokspad till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. 3. Skiva fläskläggen och värm i lågtemperaturånga, 80° i ca 15 min.