Revbensspjäll med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Revbensspjäll med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Ungssteka För 10 personer
Ingredienser
  • 2 kg Scans tjocka revbensspjäll

Marinad

  • 0,5 dl Ingefära, färsk, riven
  • 0,5 dl Honung
  • 1 msk Chiliflakes
  • 0,5 dl Äppeljuice, konc
  • 1 msk Kummin, krossat
  • 1 st Gul lök, riven

Äppel- och rödbetssallad

  • 2 st Äpple, Granny Smith
  • 300 g Rödbetor, inlagda
  • 0,5 dl Skånsk senap
  • 2 dl Crème fraiche

Karamelliserade fikon

  • 10 st Fikon
  • 2 msk Råsocker
Gör så här 1. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera revbensspjällen, gärna över natten. Stek i ugn i 175° i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen. 2. Finstrimla äpple och rödbetor. Blanda med senap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. 3. Halvera fikonen och stek i en klick smör. Strö över socker och låt smälta. Tillsätt balsamvinäger och ta av från värmen.