Nötrulleterrin med dadlar, mandlar och lingonvinägrett.

Nötrulleterrin med dadlar, mandlar och lingonvinägrett.

För 60 personer
Ingredienser
  • 650 g Scan Nötrulle, skivad
  • 2 st Gelatinblad
  • 1 st Apelsin, saft och skal
  • 100 g Mandel, skållad och rostad
  • 5 dl Färskost
  • 2 dl Crème fraiche
  • 8 st Dadlar, fint hackade

Lingonvinägrett

  • 2 dl Lingon
  • 0,5 dl Äppelcidervinäger
  • 1 dl Kallpressad rapsolja
  • 0,5 dl Honung
  • 4 st Päron, i små tärningar
Gör så här 1. Blötlägg gelatinbladen en stund. Krama ur dem. Värm apelsinsaften och smält gelatinet där i. 2. Hacka mandeln. Blanda färskost, crème fraiche, apelsinsaft och skal, dadlar och mandlar. 3. Klä en terrinform med plastfilm. Varva nötrullen och färskostcrémen i tunna lager, pressa. Ställ terrinen i frysen i ca 2 timmar. Skiva upp och dela i mindre bitar. 4. Mixa lingon, vinäger, honung, och rapsolja slätt. Blanda ner päronen och smaka av med salt och peppar. 5. Servera på grovt rågbröd.