Steak sandwich med Rumpstek och sardellsmör

Steak sandwich med Rumpstek och sardellsmör

Grilla För 25 personer
Ingredienser
  • 2,5 kg Scan Rumpstek, mörmarinerad med kappa
  • 25 skivor lantbröd
  • 1 dl dijonsenap
  • 25 blad romansallad

Sardellsmör

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 350 g smör
  • 10 st sardellfiléer, finhackade
  • 0,5 dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 st citron, skalet
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 tsk salt
Gör så här 1. Sautera löken i lite olivolja, låt svalna och blanda allt till smöret.
Låt kallna.

2. Grilla rumpsteken tills den får fin färg, pensla gärna med en glaze.
Lågtemperaturstek köttet klart i ugn till en innertemperatur på 60° eller grilla klart på svag värme. Låt köttet vila.

3. Grilla brödet, bred senap på och servera med sallad och skivad
rumpstek. Toppa med sardellsmöret.