Souvlakisallad från Grekiska kolgrillen

Souvlakisallad från Grekiska kolgrillen

För 1 personer
Ingredienser
  • 200 g Scan Fläskkarré
  • 2 st Tomater
  • ½ Gurka
  • ½ Paprika
  • ½ Rödlök
  • ½ Citron
  • 50 g Fetaost
  • 10 st Kalamataoliver
Gör så här 1. Dela köttet i tärningar, trä på spett, krydda med grillkrydda. Grilla sedan fläskkarrésouvlakin på en väl uppvärmd träkolsgrill med jämn glöd. Smörj gärna grillgallret med lite olja innan du börjar. 2. Skär grönsakerna i lite större bitar. Blanda grönsaker och oliver i en skål med olivolja, pressad citronsaft, salt, peppar och oregano. 3. Häll grönsakerna i en djup tallrik. Placera fetaosten på toppen och den grillade fläskkarrésouvlakin intill. Garnera med persilja samt droppa olivolja över fetan och strö på lite torkad oregano.