Rimmad oxbringa med morotssoppa och chiligrädde

Rimmad oxbringa med morotssoppa och chiligrädde

För 25 personer
Ingredienser
  • 3 kg Scan Oxbringa Sous Vide
  • 2 kg Morot i bitar
  • 150 g Gul lök -hackad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 kg Potatis i bitar
  • 1 bit Ingefära -riven
  • 6 liter Hönsbuljong
  • 0.75 dl Vitvinsvinäger
  • 15 g Spansk peppar -finhackad
  • 4 dl Grädde
  • 0.5 dl Gräslök -finhackad
Gör så här Fräs morot och lök i oljan. Koka mjukt tillsammans med potatisen och ingefära i buljongen och vinägern. Mixa slätt och tillsätt lite olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Vispa grädden med chilin. Smaka av med salt och vänd ner gräslöken. Värm skivad oxbringa, i bleck med lock, på lågtemperaturånga. Servera soppan med oxbringa och grädde.