Meatloaf Texas style

Meatloaf Texas style

Ungssteka För 10 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Nötfärs
  • 1½ dl Ströbröd
  • 3 dl Ströbröd
  • 1 msk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Ingefära mald
  • 1 st Gul lök finhackad
  • 1 st Vitlöksklyfta finhackad
  • 1½ msk Chipotlepasta
  • 1 dl Ketchup eller chilisås

Sötpotatismos

  • 800 g Skalad potatis
  • 800 g Sötpotatis
  • 5 dl Mjölk
  • 50 g Smör

Majsstubbar

  • 50 g Smör rumsvarmt
  • 1 msk Pressad lime
  • 2 st Vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk Flytande honung
  • 25 g Hackad koriander
  • 5 st Majskolvar frysta eller konserverade
Gör så här Blanda ströbröd, mjölk, ägg och kryddor. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt hackad lök, chipotlepasta och nötfärs, blanda. Forma färsen till limpor och lägg på smorda bleck eller i avlånga bakformar. (Gör du till många? -Bred ut färsen i hela blecket.) Bred på ketchup eller chilisås. Grädda i 200° ca 35 min tills innertemperaturen är 68°. Låt köttfärslimpan svalna något innan du skär den i portionsbitar. Skär potatisen och sötpotatisen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten. Koka upp mjölk och smör. Mixa eller mosa den avrunna potatisen. Tillsätt mjölken lite i taget. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda samman smör, lime, vitlök, honung, salt, svartpeppar och hälften av koriandern till ett kryddsmör. Skär majsen i stubbar, 4 per majskolv. Koka dem enligt anvisning. Blanda stubbarna med smöret så att det smälter. Garnera med resterande koriander. Servera köttfärslimpan med sötpotatismos och majsstubbar. Garnera gärna med en limeklyfta och färsk koriander.