Tacogratinerad nötkorv med paprikaris och gräddfil

Tacogratinerad nötkorv med paprikaris och gräddfil

Ungssteka För 10 personer
Ingredienser
  • 1½ kg Scan Nötkorv

Tacosås

  • 300 g Hackad gul lök
  • 2 st Hackade vitlöksklyftor
  • 1 kg Krossade tomater
  • ½ dl Tacokrydda
  • 300 g Vita bönor
  • 200 g Riven ost

Paprikaris

  • 5 dl Långkornigt ris
  • 200 g Hackad paprika
  • 3 dl Gräddfil
  • ev Tortillachips
Gör så här Sautera lök och vitlök. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt koka ca 5 minuter. Vänd ner bönorna. Skär korven i tunna skivor. Lägg dem lite i omlott på ett bleck. Häll över tacosåsen och strö över riven ost. Grädda i 200° ca 25 min tills osten har fått färg. Koka riset enligt anvisning, gärna i grönsaksbuljong. Vänd ner sauterade paprikatärningar. Servera korven med paprikaris, gräddfil och några tortillachips.