Fläskfilé med salsa verde och krispig crudités

Fläskfilé med salsa verde och krispig crudités

Grilla För 10 personer
Ingredienser
  • 1.5 kg Scan fläskfilé sous vide

Salsa verde

  • 1 st huvudsallad
  • 50 g gräslök
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl kapris
  • 5 st sardeller
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl kallpressad rapsolja

Krispig crudités

  • 400 g fänkål
  • 400 g morot
  • 10 st rädisor
  • 2 st gröna äpplen
  • 300 g gurka - urkärnad
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
Gör så här Salsa Verde: Mixa alla ingredienser slätt, förutom oljan, i en kannmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle på slutet. Smaka av med salt och peppar. Crudités: Hyvla fänkål, morot och rädisa tunt på mandolin och lägg i isvatten en stund. Skiva äpple och gurka tunt. Skär julienne på purjolöken. Blanda alla grönsaker med rapsolja och vinäger, smaka av med salt och peppar. Skär fläskfilén i stubbar och smaksätt med salt och peppar. Grilla på medelvarm grill i ca 10 minuter så att den blir varm och får grillyta och smak. Servera fläskfilén med cruditée och salsa verde.