Hederliga tjocka revben med sallad på minimozzarella och sesam

För 10 personer
Ingredienser
  • 3 kg Scan Piggrib skivat
  • 4 dl Scan grilla glaze East

Mozzarellasallad

  • 1 st stor bananschalottenlök
  • 0.5 dl pressad citron
  • 2 msk honung
  • 500 g minimozzarella
  • 800 g gurka - skalad urkärnad och tärnad
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • 1 huvud lollo rosso
  • 1 huvud ekbladssallad
  • 2 msk sesamolja
Gör så här Koka revbenen i buljong ca 30 min. Låt de kallna i spadet. Grilla revbenen i ca 20 minuter på svag värme och pensla med glazen under tiden. Blanda löken med citron och honung. Låt stå och dra en stund. Blanda sedan med mozzarella och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner plockad sallad, gurka och olja vid servering. Servera de nygrillade revbenen med salladen och gärna lite grillat bröd.