Helgrillad fläskkarré med hickoryglaze och aprikos- och jalapeñocrème

Helgrillad fläskkarré med hickoryglaze och aprikos- och jalapeñocrème

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.75 kg Scan fläskkarré

Aprikos- och jalapeñocrème

  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 st färska jalapeños
  • 6 dl lätt-crème fraiche
  • några droppar Tabasco

Hickoryglaze

  • 0.5 dl chilisås
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk hickoryolja eller liquid smoke
Gör så här Blötlägg aprikoserna i vatten ca 10 minuter. Häll sedan av vattnet. Skär aprikoserna i fina tärningar. Kärna ur jalapeñon och hacka den fint, blanda alla ingredienser och smaka av med tabasco och salt. Vispa ihop alla ingredienser till glazen. Grilla fläskkarrén på svag värme tills innertemperaturen är 75 grader. Pensla på glazen mot slutet. Rulla in karrén i smörpapper och låt det vila. Servera fläskkarrén i skivor med den heta aprikoscrèmen. Gott till kan t.ex vara grillad majs och bakpotatis i skivor.