Citrongrillad Entrecôte med rostad majs och sötpotatis

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.75 kg Scan Entrecôte

Rostad majs och sötpotatis

  • 1.75 kg sötpotatis i grova bitar
  • 5 dl fryst majs
  • 2 st finhackade spanska chilipepparfrukter
  • 0.75 dl pressad lime
  • 0.5 dl hackad färsk koriander

Citron- och pepparglaze

  • Skal från en citron
  • 1 dl honung
  • 1 tsk nymald svartpeppar
Gör så här Vänd sötpotatisen och majsen i lite olivolja i ett bleck. Rosta i kombiugn på 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut blecket och smaksätt med chili, limesaft och koriander. Blanda citronskal, honung och svartpeppar i en skål. Salta. Skär köttet i skivor. Salta och peppra. Grilla till önskad stekgrad. Pensla på glazen mot slutet. Låt köttet vila. Servera den citrongrillade entrecoten tillsammans med den rostade majsen och sötpotatisen. Servera gärna även med en grönsallad och en kall yoghurtsås.