Grillad Entrecôte med krämig tomat- och mozzarellasallad

Grillad Entrecôte med krämig tomat- och mozzarellasallad

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.75 kg Scan Entrecôte
  • 2 dl Scan Glaze Barbeque

Tomat- och mozzarellasallad

  • 10 st plommontomater
  • 500 g mozzarellaost
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 2 st finhackade rödlökar
  • 2 dl kesella
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 100 g ruccola
Gör så här Skär tomater och mozzarella i grova bitar. Fräs vitlök och rödlök mjukt i lite olja. Blanda kesella, vitlök, rödlök och örter i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Vänd försiktigt ner tomat och mozzarella. Skär köttet i skivor. Salta och peppra. Grilla köttet till önskad stekgrad och pensla på glazen under tiden. Låt köttet vila. Servera den nygrillade entrecôten med tomat- och mozzarellasalladen, rucola och tex grillade potatisskivor.