Ekologisk pannbiff med rotsaksgratäng och lingondressing

Ekologisk pannbiff med rotsaksgratäng och lingondressing

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Pannbiff - ekologisk à 40 g st
  • 8 kg Mandelpotatis
  • 4 kg Morötter
  • 3 kg Palsternacka
  • 3 liter Mjölk
  • 3 liter Grädde
  • 50 g Timjan - färsk
  • 1 kg Lingon - frysta
  • 100 g Socker
  • 3 liter Gräddfil
  • 1 liter Lingonsylt
Gör så här Strimla rotfrukterna och lägg i smorda bleck. Koka upp grädde och mjölk. Repa eller hacka timjan och vispa ner i gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll gräddmjölken i blecken och baka av i kombiugn på 175° C i ca 45 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Rårör lingonen. Blanda gräddfil, lingon och lingonsylt. Värm de tinade pannbiffarna i kombiugn, återupphettningsprogram på 175° i ca 10 minuter. Servera med gratängen, lingondressing och inlagd gurka.