Grillad korv och Toscansk bönsallad med dinkel

Grillad korv och Toscansk bönsallad med dinkel

För 10 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Lunchkorv
  • 4 dl Dinkel
  • 1 st Rödlök
  • 5 st Tomater
  • 0.5 dl Rödvinsvinäger
  • 0.5 dl Vatten
  • 0.5 dl Olivolja
  • 5 skivor Lantbröd (ej dagsfärskt)
  • 300 g Inlagda paprikor
  • 300 g Stora vita bönor
  • 0.5 dl Kapris
  • Färsk babyspenat
Gör så här Koka dinkel enligt anvisning. Skär tomaterna i stora tärningar. Skär rödlöken i tunna båtar. Blanda tomater, lök, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i brödet skuret i stora tärningar coh låt det svälla lite. Tillsätt sedan dinkel, paprika, bönor och kapris. Smaka av salladen ytterligare. Blanda sist ner spenaten. Grilla eller stek korven och servera med brödsalladen.