Ristad källarrökt skinka med melon- och citronsalsa

Ristad källarrökt skinka med melon- och citronsalsa

För 30 personer
Ingredienser
  • Scan Gourmet Källarrökt Skinka 400 g
  • Gurka 200 g
  • Vattenmelon 400 g
  • Scharlottenlök finhackad 50 g
  • Rädisor finhackade 50 g
  • Pumpakärnor saltrostade 50 g
  • Rapsolja kallpressad 0.5 dl
  • Citronjuice 1 msk
  • Citron fint rivet skal 1 st
  • Potatis liten kall kokt 15 st
Gör så här 1. Skala och kärna ur melonen. Skala gurkan och skär bort kärnhuset. Skär melonen och gurkan i små tärningar. 2. Blanda en vinägrett på olja och citron, smaka av med salt och peppar. 3. Dela potatisen. Gröp ur en liten grop i varje med en lite sked. Skär av "bottnarna" så att de står stadigt. Stek dem gyllenbruna i olja. 4. Blanda grönsaker, melon, kärnor och vinägrett. 5.Fyll salsan i potatisarna. 6. Skär den Källrökta Skinkan i mindre bitar och rista i panna. Sätt i potatisarna vid servering.