Txistorra [tjistårra] med olivtortilla och tomatsås

Txistorra [tjistårra] med olivtortilla och tomatsås

StekaUngssteka För 25 personer
Ingredienser
  • 2,5 kg Scan Txistorra

Olivtortilla

  • 35 st ägg
  • 2,5 liter mjölk
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 500 g gul lök, i bitar
  • 2,5 kg potatis, kokt i bitar
  • 700 g oliver, urkärnade
  • 50 g färsk timjan, hackad
Gör så här Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll upp i smorda bleck. Stek löken. Lägg lök, potatis, oliver och timjan i blecken. Tillaga i kombiugn 175°, ca 40 minuter, Stek korvarna i stekbord eller i kombiugn 200°, ca 10 minuter. Servera olivtortillan med Txistorra och en varm tomatsås.