Nötspett och toscansk brödsallad med dinkel

För 25 personer
Ingredienser
  • 50 Scan Grillspett Nötkött (Art nr 298883)

Toscansk brödsallad

  • 2 kg tomater tärnade
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 18 skivor lantbröd ej dagsfärskt
  • 2 liter kokt dinkel
  • 12 inlagda paprikor i strimlor
  • 1½ dl kapris
  • 250 g färsk babyspenat
Gör så här Blanda tomater, lök, vinäger, olja och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda i brödet skuret i tärningar och låt det svälla lite. Tillsätt sedan dinkel, paprika, kapris och spenat. Smaka av salladen ytterligare. Grilla spetten på medelvärme över glöd eller på gasolgrill ca 2 minuter per sida. Servera de grillade spetten med brödsalladen. Tips! Variera med Scan Piggham Grillspett Naturell.