Citrondoftande lammstek, fetafyllda paprikor och färgglad bönsallad

Citrondoftande lammstek, fetafyllda paprikor och färgglad bönsallad

För 100 personer
Ingredienser

Citrondoftande lammstek

  • 12 kg Scan lammstek benfri
  • 50 vitlöksklyftor
  • 5 dl citronskal rivet
  • 200 g persilja

Fetafyllda paprikor

  • 50 röda paprikor
  • 5 kg mager fetaost 10%
  • 3 kg kesella 10%
  • Crema di balsamico (balsamicosirap)

Färgglad bönsallad

  • 10 kg blandade kokta bönor
  • 50 st vitlöksklyftor hackade
  • 1.5 kg rödlök hackad
  • 2 kg grön paprika hackad
  • 100 st sardeller hackade
  • 5 dl citron pressad
  • 2 kg cocktailtomater halverade
  • 1 l persilja hackad
Gör så här Hacka vitlök och citronskal grovt tillsammans med persiljan. Klappa in blandningen noga runtom steken. Salta och peppra. Stek i kombiugn, varmluftsfunktion 150ºC, tills innertemperaturen är 65-70ºC. Ta ut steken och låt den vila. Sila skyn från blecket och späd med vatten. Red av med maizena. Skär paprikorna i kvartar. Smula osten och rör i kesellan. Fördela blandningen i paprikan och gratinera i kombiugn, 175ºC ca 20 minuter tills osten fått lite färg. Ringla över lite crema di balsamico vid servering. Fräs grönsaker och sardeller lätt. Blanda i bönor, pressa i citron och låt allt bli varmt. Strö över cocktailtomater och persilja. Smaka av med salt och peppar.