Pigghamkotlett och rotfruktskaka med getost

Pigghamkotlett och rotfruktskaka med getost

För 100 personer
Ingredienser
  • 15 kg Scan Pigghamkotlett
  • 5 dl flytande honung
  • 10 st citroner finrivet skal

Rotfruktskaka

  • 7 kg potatis tunt skivad
  • 3 kg rotselleri tunt skivad
  • 3 kg morötter tunt skivade
  • 3 kg palsternacka tunt skivad
  • 1.5 kg färsk spenat
  • 2 kg getost
  • 1 kg skirat smör

Till servering

  • blandsallad
Gör så här Bryn köttet i smör på stekbord och lägg i bleck. Blanda honung med citronskal och häll över köttet. Stek i ugn på 120°C tills innertemperaturen i köttet är 65°C. Lägg skivade rotfrukter i smörat bleck. Varva grönsakerna med spenat och smulad getost. Pensla skirat smör mellan de olika lagren, salta och peppra. Tillaga i ugnen, 175°C tills den är klar. Låt stå i press över natten och skär upp nästa dag. Värm på innan servering i ugnen, 120°C. Servera med en blandsallad. Tips! Byt gärna ut osten mot t ex fetaost eller god hårdost.