Tärnad nötkorv i rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Tärnad nötkorv i rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan nötkorv, tärnad
  • 3 kg potatis, tärnad
  • 2 kg morot, tärnad
  • 2 kg palsternacka, tärnad
  • 2 kg rotselleri, tärnad
  • 1 kg kålrot, tärnad
  • 2 kg gul lök, hackad

Senapskräm

  • 3 l crème fraiche
  • 5 dl skånsk stark grovkornig senap
  • 5 st citroner, finrivet skal
  • Till servering: stekt ägg, saltgurka, bladpersilja
Gör så här Fräs rotsaker och lök i smör på stekbord och lägg upp på bleck. Stek klart i ugn på 200°C, ca 20 minuter. Bryn korven, blanda ner i rotfrukterna och låt sen steka med i ytterligare 10 minuter. Vispa crème fraiche hårt, vänd ner senap och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Servera med t ex stekt ägg, saltgurka och bladspenat.