Köttfärslimpa med champinjonsås och rostade rotfrukter

Köttfärslimpa med champinjonsås och rostade rotfrukter

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan blandfärs
  • 200 g ströbröd
  • 9 dl vatten
  • 16 st ägg
  • 500 g gul lök
  • 120 g salt
  • 60 g mald svartpeppar

Champinjonsås

  • 5 kg skivade champinjoner
  • 7 l mjölk
  • 1 kg färskost
  • maizena
  • 0.5 dl soja
  • 200 g finhackad persilja

Rostade rotfrukter

  • 12 kg bakpotatis i klyftor
  • 4 kg morötter i bitar
  • 4 kg rödlök i klyftor
  • 1 dl timjan
Gör så här Blanda ströbröd och vatten, låt stå i 10 minuter och svälla. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till limpor i oljade bleck. Stek i ugn, 225°C i 10 minuter. Sänk temperaturen till 125°C och stek tills innertemperaturen är 70°C. Bryn champinjonerna. Häll på mjölk och färskost. Koka i 5 minuter, red av med maizena. Smaksätt med soja, salt och vitpeppar. Avsluta med strimlad persilja. Lägg rotfrukter och lök i bleck, droppa över olja och strö över timjan, rör om och rosta i ugn 200°C, i 15 minuter. Rör om då och då. Ugnsstek tills de är mjuka, ta ut och salta.