Zucchinilasagne med brynt köttfärs och tomat

Zucchinilasagne med brynt köttfärs och tomat

För 100 personer
Ingredienser
  • 8 kg Scan lösfryst nötfärs
  • 3 kg krossade tomater
  • 3 l tomatjuice
  • 70 g mixad vitlök
  • 4 dl pressad citronsaft
  • 1 dl majsolja
  • 4 kg zucchini grovt riven
  • 2 kg gul lök hackad
  • 4 kg bladspenat tinad och avrunnen
  • 15 st lasangeplattor gastrostorlek
  • 10 l ostsås
Gör så här Stek zucchini och lök i olja, tillsätt spenaten mot slutet. Salta och peppra. Gör en lasange, börja och avsluta med ostsås. Två lager av grönsaksblandning och tre lager lasangeplattor. Grädda i ugn, 175°C ca 30 minuter. Bryn färsen i olja, salta och peppra. Blanda med krossade tomater och tomatjuice. Smaksätt med vitlök, pressad citron, majsolja, salt, peppar och socker. Servera lasangen med köttfärs- och tomatröran.