Tomatbräserade kebabjärpar med ljummen pastasallad och citronyoghurt

Tomatbräserade kebabjärpar med ljummen pastasallad och citronyoghurt

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan kebabjärpar

Tomatsås

  • 2 kg gul lök hackad
  • 100 g vitlök pressad
  • 10 kg krossade tomater

Pastasallad

  • 15 kg pasta farfalle kokt
  • 4 dl rapsolja
  • 200 g persilja hackad
  • 4 kg gurka i tärningar
  • 4 kg blomkål i buketter förkokt

Citronyoghurt

  • 4 kg matyoghurt
  • 10 st citroner finrivet skal och pressad saft
Gör så här Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt krossade tomater och låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och tabasco. Värm kebabjärparna i kombiugn, återupphettningsprogram, 150°C, ca 10 minuter. Lägg ner järparna i tomatsåsen vid servering. Häll olja på den varma pastan, blanda i allt och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt med finrivet citronskal. Smaka av med citronsaft och salt. Servera järparna med tomatsås, pastasallad och citronyoghurt.