Pepparbiff med citron- och spiskumminyoghurt

Pepparbiff med citron- och spiskumminyoghurt

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan nötfärs
  • 300 g ströbröd
  • 9 dl vatten
  • 12 st ägg
  • 120 g salt
  • 120 g svartpeppar grovmalen

Citron- och spiskumminyoghurt

  • 3 kg medelhavsyoghurt
  • 1 dl spiskummin malen
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk salt

Rostade morotsstavar och potatis

  • 12 kg stor potatis i klyftor
  • 5 kg morötter i stavar
  • rosmarin
Gör så här Lägg ströbrödet i vatten, låt svälla i 10 minuter. Blanda alla ingredienser till färsen. Fördela färsen i smorda bleck. Platta ut och stek i ugn, 175°C ca 30 minuter. Använd gärna termometer, innertemperaturen ska vara 70°C. Blanda ned spiskummin och citronsaft i yoghurten. Smaka av med salt. Lägg potatisklyftor och morotsstavar i bleck och ringla över olja. Strö över rosmarin. Rosta i ugn, 200°C. Rör om efter 15 minuter och stek tills allt är mjukt. Ta ut och salta. Servera pepparbiffarna med yoghurt, rostade morotsstavar och rostad potatis.