Kalvinnanlår med tomat- och vitlökssås och couscous med grönsaker

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan Menu kalvinnanlår

Sås

  • 2 kg gul lök hackad
  • 12 st vitlöksklyftor hackade
  • 4 dl tomatpuré
  • 4 l köttbuljong
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 l matlagningsgrädde

Couscous med grönsaker

  • 14 l grönsaksbuljong
  • 4 dl olivolja
  • 2 kg broccoli i buketter
  • 1.5 kg röd paprika strimlad
  • 1.5 kg grön eller gul paprika strimlad
  • 1.5 kg purjolök strimlad
Gör så här Gnid in köttet med salt och peppar. Stek det i kombiugn, 125°C tills innertemperaturen är 65°C. Låt köttet vila ca 20 min. Skiva det. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i matfett. Tillsätt buljong och koka upp. Red av med vetemjöl och koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt grädde och koka i ytterligare 5 min. Smaka av med salt och tabasco. Ångkoka eller värm grönsakerna i ånga i ugnen. Häll het buljong över couscousgrynen och låt stå och svälla ca 15 min. Tillsätt olja och rör om. Blanda i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med sås och couscous. Serveringsportion kött ca 100 g, sås 1 dl, couscous ca 220g.