Saffranspasta med miniköttbullar och smörfrästa grönsaker

Saffranspasta med miniköttbullar och smörfrästa grönsaker

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Minisar miniköttbullar

Saffranssås

  • 1 kg gul lök, hackad
  • 10 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 10 g saffran
  • 7 l grönsaksbuljong
  • 3 kg lätt créme fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 kg purjolök, grovt skivad
  • 2 kg aubergine, tärnad
  • 2 kg paprika, i bitar
  • 2 kg morot, i tunna skivor el strimlad
  • 7 kg pasta
Gör så här Fräs lök, vitlök och saffran i matfett. Tillsätt buljong och créme fraiche. Låt koka upp. Red av med vetemjöl. Sjud på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Stek alla grönsaker hastigt i smör på stekbord eller i ugn. Smaka av med salt och peppar. Stek köttbullarna i kombiugn, återupphettningsprogram, 150°C ca 10 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera köttbullarna med såsen, grönsakerna och pastan.