Kotlett Curry med äppelyoghurt och färskpotatis

Kotlett Curry med äppelyoghurt och färskpotatis

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Piggham kotlett benfri
  • 2 dl madras curry
  • 1 dl malen ingefära
  • 1 dl chilipulver
  • 1 dl farinsocker

Fräst kål

  • 5 kg vitkål strimlad eller kinakål i bitar
  • 2 kg gul lök strimlad
  • 2 dl vitvinsvinäger

Äppelyoghurt

  • 3 l matyoghurt
  • 2 kg äpple strimlat
  • Till servering: färskpoatis
Gör så här Blanda ihop curry, ingefära, chilipulver och farinsocker. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet på hög temperatur, 225°C i ugn en kort stund. Sänk temperaturen till 100°C och stek med lite ånga tills innertemeraturen är 70°C. Låt köttet vila innan det skärs upp. Stek kål och lök i bleck i ugn 175°C i ca 15 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Blanda yoghurt med äpple, smaka av med salt och vitpeppar. Servera kotletten med fräst kål, äppelyoghurt och potatis.