Lamm Souvlaki med tzatziki och pita

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan lammkött tärnat
  • 700 g rödlök hackad
  • 6 l färdig tomatsås

Marinad

  • 8 dl olivolja
  • 1.2 l citronjuice
  • 1.5 dl oregano
  • 20 st vitlöksklyftor pressade

Tzatziki

  • 4 kg gurka finstrimlad
  • 4 l matyoghurt
  • 15-20 st vitlöksklyftor pressade

Till servering

  • Skivade tomater strimlad sallad och pitabröd
Gör så här Finstrimla gurkan och strö över salt, låt stå i ca 20 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda ihop med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda samman marinaden, lägg i köttet och låt marinera 30 minuter. Fördela kött och lök på bleck. Bryn i ugn 175°C i 10-15 minuter. Tillsätt lök och tomatsås. Bräsera köttet i ytterligare 30 minuter. Servera med tzatziki, tomater, sallad och pitabröd.