Vietnamesisk nudelwok med blandfärs och lime

För 100 personer
Ingredienser
  • Scan lösfryst blandfärs
  • 4.5 kg äggnudlar
  • 1.5 l Fisksås
  • 1 l limejuice
  • 0.75 kg farinsocker
  • 30 st citrongräs tunt skivat
  • 1 kg rödlök skivad
  • 5 kg wokgrönsaker med böngroddar

Till servering

  • Färsk mynta grovhackad limeklyftor
Gör så här Blötlägg nudlarna i kokande vatten. Blanda fisksås med limejuice och farinsocker. Hetta upp en wokpanna eller ett stekbord. Bryn färsen i ca 5 minuter. Tillsätt citrongräs, sambal och lök. Avsluta med wokgrönsaker, nudlar och såsen. Toppa vid servering med hackad mynta. Till större portionsantal kan man göra enligt följande: Blötlägg nudlarna i kokande vatten. Blanda fisksås med limejuice och farinsocker. Bryn färsen i en gryta, späd ev med lite vatten. Tillsätt citrongräs, sambal, lök och wokgrönsaker. koka ihop 10-15 minuter. Blanda nudlar, färsblanding och sås. Toppa vid servering med hackad mynta.