Köttfärsgratäng med ratatouille och örtkryddad créme fraiche

För 100 personer
Ingredienser
  • 7 kg Scan lösfryst nötfärs
  • 2 kg gul lök finhackad
  • 10 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 kg morötter rivna
  • 4 dl tomatpuré
  • 6 kg krossade tomater
  • 0.75 dl oregano
  • 0.75 dl timjan

Örtig ratatouille

  • 10 kg ratatouillegrönsaker
  • 0.5 dl timjan
  • 0.5 dl oregano
  • 9 l färdig ostsås

Ört créme fraiche

  • 2.5 l créme fraiche
  • Blandade färska örter hackade
Gör så här Bryn köttfärsen i smör och olja. Tillsätt lök, vitlök, morot, tomatpurè och krossade tomater. Krydda med lagerblad, oregano och timjan. Låt sjuda 20 minuter och smaka av med salt och peppar. Späd ev med vatten. Tina grönsakerna om de är frysta. Blanda ratatouillegrönsaker med timjan, oregano, salt och peppar. Varva grönsaker och köttfärssås i 5 bleck och toppa med ostsås. Tillaga i ugn på 180°c i ca 40 minuter. Servera med ört-crème fraiche.