Moussaka med orientaliska smaker

För 10 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan lösfryst nötfärs
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 msk socker
  • 1 kg krossade tomater
  • 800 g skivad potatis
  • 500 g gratänggrönsaker tinade
  • (eller annan smakrik grönsaksblandning)
  • 500 g kesella eller keso
  • 5 dl riven gratäng ost ca 200 g
Gör så här Fräs lök och vitlök i några minuter, tillsätt färs och bryn så det får färg. Tillsätt kryddorna och häll på krossade tomater. Salta och peppra och låt sedan småkoka i 15 minuter, rör om då och då. Smörj ett bleck och lägg ut ett tunt lager med potatis i botten, varva sedan alla ingredienser och toppa med ost. Grädda i kombiugn 175°C, 40-50 minuter. Servera moussaka med en god sallad.