Lasagne med tärnad skinka och mozzarella

Lasagne med tärnad skinka och mozzarella

För 10 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham Rökt skinka, tärnad
  • 1 kg krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 10 g vitlök, riven
  • 1 msk strösocker
  • 300 g gul lök, skivad
  • 300 g zucchini, strimlad
  • 200 g aubergine, strimlad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 450 g lasangeplattor

BÉCHAMELSÅS

  • 40 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,4 l standardmjölk
  • 2 dl riven mozzarella
Gör så här Koka upp de krossade tomaterna. Smaksätt med oregano, vitlök och socker. Låt koka i 30 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Gör en bottenredning. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör i osten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot. Fräs lök, zucchini, aubergine och skinka i olivolja. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar. Varva lasangeplattorna med béchamelsås, tomatsås och grönsaker på bleck. Avsluta med béchamelsås. Grädda i 150°C ugn i ca 30 minuter.