Chorizo med myntakryddad bulgur, ajvar, gräddfil och rödlök

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,2 kg Scan Kranjska

MYNTAKRYDDAD BULGUR

  • 1 liter vatten
  • 1 liter bulgur
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • 3 msk hackad färsk mynta eller 1 msk torkad mynta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Till servering: finhackad rödlök, gräddfil, ajvar relish
Gör så här Stek chorizon på ett stekbord eller i en stekpanna tills den får fin färg ca 10 minuter. Koka upp vattnet. Tillsätt bulgur, sätt på ett lock och ställ åt sidan. Låt svälla 5-10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt olivolja och citronsaft och rör ut klumparna. Smaksätt med mynta, bladpersilja och salt. Servera chorizon med bulgur, rödlök, ajvar och gräddfil.